Tuesday, November 15, 2011

YG Family is awesome !

assalamualaikum :)

blackjack? hm tu gelaran untuk peminat 2NE1. ye la, sekarang semua demam K-Pop. arin tak la baru kena demam ni, tapi sejak tahun 2002 lagi dah minat tengok drama korea. then, waktu tu tahun debut untuk lee hyori yang cantek menarik gorgeous yeah~
then minat kat Big Bang *Gdragon*, the best male group ever. comes up with DBSK *yunho*. gatal kau arin ewww.

tahun 2009, sebelum SPM, arin terkena lagi sekali dengan penangan group korean ni. now, girls timeeee!

yeah! 2NE1 :)


kenapa minat? motif? :)
suara dorang memang meletop la. campuran dan gabungan yg pelbagai. bukan satu suara, tapi empat suara yg berbeza di bawah keharmonian yg satu. dorang ni bawah YG Entertainment, hoobae *junior* Big Bang. yg bawah YG ni termasuk lah se7en, Big Bang, 2NE1, Tablo dan Gummy. ni yg paling popular la. ada jugak opening YG dulu, Big Mama debuted. tapi dh tak dengar lagi daripada dorang. dan dengar cerita, ada satu lagi girl group akan ditubuhkan pada tahun 2012. hope best and gempak macam 2NE1. tapi yg tak berapa nak seronok ni, group tu bakal mempunyai member lebih daripada 7 orang. hmmmppph. cukup la sampai 5 6 orang, nak banyak sangat untuk apa? taknak la jadi gediksss macam soshi. opsss. haha. sorry, no offence sone :D

... 

2NE1's members :)

leader : Lee Chae Rin a.k.a CL


CL jugak merupakan main rappers dalam 2NE1. high quality of a girl group's leader. menari pandai, graceful. full of determination. comel pulak tu. fluent dalam hangul, english, chinesse, japannesse :)

main vocalist : Park Bom a.k.a bommie

banyak buat solo sendiri. high note, nice vocal, really good in live performance. pernah audition untuk SM Entertainment, and thanks God for NOT letting her to be there. yeah~ motif? kalau dia masuk SM, confirm la masuk jadi salah seorang soshi. taksuke taksuke. fluent in hangul, english and chinesse. japan, a lil bit :)

sweet vocalist : Sandara Park a.k.a Dara

suara dia sangat sweet. pretty looking girl dalam 2NE1, without any plastic surgery. tanpa Dara, takda la yg nak harmonise vocal dalam group hebat nie. a lil bit childish walaupun  dia ni unnie dalam 2NE1, sebaya dengan boomie. fluent in hangul, chinesse, japan and filipina :)

maknae : Gong Min Ji a.k.a Minzy

muda tapi berbakat. rappers and also vocalist. paling penting, minzy merupakan main dancer dalam 2NE1. cute, nice and adorable. fluent in hangul, japan and a lil bit chinesse :)
paling penting, semua ahli YG Family takda yg buat plastic surgery seperti kebanyakan *hampir semua* artis K-POP yg lain. dengan tidak melakukan plastic surgery, maka boleh dikatakan semua dorang mempunyai natural beauty and handsomeness yang melampau *hiperbola*. 
untuk memperkuatkan bukti dorang tak buat plastic surgery, cari sendiri gambar waktu dorang semua time kecil. sama je :)
yang paling kukuh, YG Entertainment meletakkan syarat "tidak melakukan pembedahan plastik" sebagai t&c sebelum menjadi artis di bawah YG Entertainment. so? se7en, Big Bang dan 2NE1 say NO NO to PLASTIC SURGERY :)



p/s : argh! se7en hengseng! :p 

2 comments:

P A U L I N E said...

amboi... hahahaha.. like this one.. ^^

arin 별 said...

yer pauline. hehe. like like like :)